tiistai 8. lokakuuta 2013

Perussuomalaisten ryhmäkurista ja omantunnonkysymyksistä

Tämä teksti julkaistiin alunperin Paljastettu-blogissa 8.10.2013.

Itseään "islamkriitikoiksi" nimittävillä islamofobeilla on ollut tapana pelotella herkkäuskoisimpia ja vaihoharhaisimpia lukijoitaan väitteillä, joiden mukaan "islaminuskoisesta väestöstä tulee Euroopassa muutaman sukupolven kuluessa enemmistö maahanmuuton ja korkean syntyvyyden vuoksi" (Wikipedia). Valtaosa tilastotieteilijöistä pitää tätä Eurabia-teoriaa erittäin epätodennäköisenä: vuonna 2030 Euroopan väestöstä noin kahdeksan prosenttia on muslimeja, arvioitiin Pew Report -raportissa vuonna 2011.

Nämä tieteelliset väestöennusteet on mahdollisesti otettu huomioon myös Perussuomalaisten vuoden 2011 eduskuntavaaliohjelmassa, jossa maahanmuuttajien todennäköisesti maltilliset perheenlisäyssuunnitelmat kuitenkin käännetään seuraavanlaiseksi argumentiksi:

"Perussuomalaisten mielestä maahanmuutto ei takaa ikärakenteen korjaantumista kestävällä tavalla, sillä maahanmuuttajat eivät lopullisesti kotouduttuaan todennäköisesti hanki yhtään sen enempää lapsia kuin nykyinen kantaväestökään, vaikka aluksi syntyvyys voi maahanmuuttajien keskuudessa olla hiukan keskimääräistä korkeampi. Pitkällä aikavälillä kantaväestön keskuudessa syntyvyyden saaminen nousuun on mielestämme helpoin, edullisin sekä luonnollisin eli toisin sanoen ainut todellinen ratkaisu väestörakenteen korjaamiseksi."

Kansanedustaja Jussi Halla-aho on ainakin takavuosina useaan otteeseen toistanut Scripta-blogissaan "islamkriittisistä" lähteistä omaksumaansa Eurabia-teoriaa:

"Hitaasti mutta väistämättä ne, joita (ilman ylimielisyyttä ja omantunnontuskia) kutsun barbaareiksi, muuttuvat pienestä ja eksoottisesta joukosta ensin merkittäväksi vähemmistöksi ja sen jälkeen enemmistöksi." (20.4.2005)

"Jos maahanmuuttoa ei pysäytetä, suomalaiset, ruotsalaiset, saksalaiset, ranskalaiset, belgialaiset, espanjalaiset ja muut länsieurooppalaiset jäävät tällä vuosisadalla vähemmistöiksi omissa maissaan. Toisin sanoen meidän ja meidän lastemme elinaikana Euroopassa tapahtuu väestönvaihto, jonka vertaista koko Euroopan kirjoitettu historia ei tunne." (18.8.2007)

"Esimerkiksi Ruotsissa tai Britanniassa maahanmuuton lopettamisella nyt ei olisi pidemmällä tähtäyksellä mitään myönteistä vaikutusta, koska kummassakin maassa kantaväestö jää muutamassa sukupolvessa vähemmistöksi pelkästään nykyisen maahanmuuttajaväestön luonnollisen lisääntymisen ja kantaväestön samanaikaisen poismuuton seurauksena. On parempi vaihtoehto, että mielipuolinen maahanmuuttopolitiikka jatkuu vielä muutaman vuosikymmenen ja tuottaa ruotsalaisen ja brittiläisen yhteiskunnan taloudellisen ja sosiaalisen luhistumisen. Yhtäältä romahdus pakottaa kantaväestön rippeet nousemaan vastarintaan ja ratkaisemaan tilanteen voimaperäisesti." (31.8.2007)

Ja niin edelleen: nämä kaikki otteet on kerätty Halla-aholta Wikisitaatit-koosteeseen. Lisättäköön vielä yksi esimerkki Wikisitaattien ulkopuolelta: "'Niitä' on ensin vähän, sitten 'niitä' on huomattava vähemmistö. Ennemmin tai myöhemmin 'ne' muodostavat enemmistön, ja lopulta jäljellä on vain 'niitä'. Tämä ei ole kiihotusta tai hysteriaa, tämä on matematiikkaa." (18.9.2005) Toisin kuin Halla-aho väittää, tuo ei ole demografiaa vaan demagogiaa.

Meillä on siis tässä vastakkain kaksi kilpailevaa, keskenään ristiriitaista perussuomalaista perustelua maahanmuuton rajoittamiselle, tai Perussuomalaisten vaaliohjelman tapauksessa ainakin väestörakenteen korjaamiselle "helpoimmalla, edullisimmalla sekä luonnollisimmalla" menetelmällä. Halla-ahon ainakin vielä takavuosina suosima Eurabia-teoria väittää, että edessä on eurooppalaiseen kulttuuriin sopeutumattoman maahanmuuttajaväestön ja nimenomaan muslimien hillitön lisääntyminen; sen sijaan vaaliohjelmassa omaksutun todennäköisemmän skenaarion mukaan maahanmuuttajat sopeutuvat jopa siinä määrin, että omaksuvat isäntämaalleen tavanomaisen vaatimattomasti 2,5-lapsisen ydinperhemallin.

Puolueohjelman Jussi Halla-ahokin on joutunut hyväksymään asettuessaan ehdolle vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. On epäselvää, uskooko hän edelleen vastajihadistien demografiseen dystopiaan, jota edes hänen puolueensa vaaliohjelmassa ei oteta vakavasti.

Muistamme Timo Soinin taannoisen, aikaisemmasta poikkeavan kannan ryhmäkuriin: jokaisen perussuomalaisen kansanedustajan, joka on allekirjoittanut puolueohjelman lähtiessään ehdokkaaksi 2011, toisin sanoen jokaisen tämänhetkisen perussuomalaiskansanedustajan, on noudatettava puolueohjelmaan kirjattua kantaa tasa-arvoiseen avioliittolakiin:

"Perussuomalaiset eivät hyväksy samaa sukupuolta olevien vihkimistä avioliittoon, sillä avioliitto on tarkoitettu miehen ja naisen välillä solmittavaksi. Nykyinen parisuhteen rekisteröinti turvaa samaa sukupuolta oleville pareille heille kuuluvat oikeudet, eikä oikeuskäytäntö siten ole syrjivä. Oikeutta adoptioon emme anna samaa sukupuolta oleville pareille. Perussuomalaiset eivät ole hyväksyneet myöskään hedelmöityshoitojen antamista yksinäisille naisille tai naispareille."

Kaikki perussuomalaiset kansanedustajaehdokkaiksi vuonna 2011 ryhtyneet eivät ole Soinin yllättäviin ryhmäkurivaatimuksiin tyytyväisiä. Suomen Sisun entinen puheenjohtaja, vantaalainen kaupunginvaltuutettu Johannes Nieminen, joka ei Halla-ahon ehdokassuosituksesta huolimatta tullut valituksi eduskuntaan, kirjoittaa Hommaforumilla 26.9.2013 muun muassa seuraavasti:

"Pienenä huomiona katsokaa vaaliohjelman päiväys 25.2.2011. Eduskuntavaaliehdokkaat oli jo valittu ennen tuota päivämäärää (minut kesäkuussa 2010), eli ehdokkaat sitoutuivat vaaliohjelmaan tietämättä mitä se sisältää (toisaalta tuolloin ei tainnut olla erillistä allekirjoitettua asiakirjaa kuten kunnallisvaaleissa oli?). Ehdokaslistat jätettiin muutama päivä tuon päivämäärän jälkeen. Lukuisat ehdokkaat kritisoivat tätä eri lehtien palstoilla. Tuota ennen oli myös vastattu jo moneen vaalikoneeseen. Hieman kiusaantuneina odottelimme istuuko Nuiva vaalimanifesti puolueen vaaliohjelmaan."

4.10.2013 Aamulehti uutisoi, että yksi Perussuomalaisten kansanedustaja, Kauko Tuupainen, on Maakuntalehtien kyselyssä ilmoittanut äänestävänsä tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Ihmisellä on onneksi oikeus muuttaa mieltään. Soini on muuttanut mieltään ryhmäkurin suhteen sitten vuoden 2008, jolloin hän kirjoitti "plokissaan": "Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä ei ole ryhmäkuria." Halla-aho on toivottavasti luopunut epämääräisestä, epätieteellisestä Eurabia-teoriasta. Toivottavasti Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei juutu vaaliohjelman jokaiseen yksityiskohtaan, vaan jokainen äänestää omantuntonsa mukaan aloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista tullessa käsittelyn. Kuten Kauko Tuupainen toteaa Aamulehden jutussa: "Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Minulla on vankka käsitys, ettemme (me heterot) ole yhtään parempia kansalaisia kuin ei-heterotkaan."


P.S. Pistetäänpä tähän vielä ajankohtainen loppukevennys, lainattu Kaasuputken Facebook-aikajanalta. Napsauta kuvaa nähdäksesi sen koko komeudessaan.