lauantai 21. toukokuuta 2011

"Poliisi: Älkää ruokkiko Soinin karhunpentua" (YLE 10.5.2011)


(Kuvankäsittely P.R. Alkuperäinen Soinin karhunpennun kuva Soinin kunnan sivuilta; Teuvo Hakkaraisen kuva: ks. alla.)

"Poliisi toivoo, että ihmiset antaisivat pennun siirtyä rauhassa metsiin etsimään ravintoa ja suoda sille mahdollisuus elää normaalia villin karhun elämää."

Poliisi: Älkää ruokkiko Soinin karhunpentua

julkaistu 10.05. klo 19:34, päivitetty 10.05. klo 21:37

Soinin karhunpentu on saanut ihmiset liikkeelle sankoin joukoin. Havaintopaikasta on tullut nähtävyys, jossa perheet käyvät lastensa kanssa ruokkimassa pentua. Poliisi varoittaa, että pennusta voi herkkupalojen takia tulla niin sanottu city-karhu, joka oppii etsimään ruokaa ihmisten läheisyydestä.

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen mukaan ruokinnan takia pentu oppii yhdistämään ruuan saamisen ja ihmisen tuoksun.

Poliisi muistuttaakin, että söpöydestään huolimatta karhunpentu on villieläin, joka on luonteeltaan arvaamaton. Pienikokoinenkin karhu on voimakas ja mikäli se hyökkää ihmisen kimppuun, seuraukset voivat olla vakavat.

Poliisi päättikin tiistaina sulkea karhun havaintopaikalle soramontulle johtavan tien yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaamiseksi. Asiaton oleskelu soramontulla ja sen välittömässä läheisyydessä on kiellettyä. Poliisin käskyn noudattamatta jättämisestä voidaan määrätä sakkoa.

Poliisi toivoo, että ihmiset antaisivat pennun siirtyä rauhassa metsiin etsimään ravintoa ja suoda sille mahdollisuus elää normaalia villin karhun elämää.

Jos karhunpentu ei lähde pois alueelta omin jaloin poliisi harkitsee lisätoimenpiteitä.

YLE Uutiset


...

On vaikea kuvitella, etteivät YLE:n toimittajat olisi hykerrelleet tämän uutisen allegorisille ulottuvuuksille. Mainio sattuma, että erisnimi Soini on paitsi henkilön-, myös paikannimi. Ja muutamaa päivää myöhemminhän me saimme lukea toisen "Soinin karhunpennun" edesottamuksista "kantapaikassaan", paparazzi-kuvituksen kera.

Kuvakaappaus sensaatiolehti Seiskan jutusta 19.5.2011 (klikkaa kuvaa nähdäksesi sen täysikokoisena):Keskisuomalainen kertoo vähän tarkemmin:Kollaasi (klikkaa kuvaa nähdäksesi sen täysikokoisena):


(Kuvankäsittely P.R., lähteinä jutut Seiskan ja YLE:n verkkolehdissä ja niinikään internetistä löytynyt Eduskuntatalo-aiheinen postikortti, jonka tekijätietoja en löytänyt.)

Esimerkiksi Seiskan nettilehden, Suomi24:n ja HS:n uutisten perästä löytyykin sitten pitkiä kommenttiketjuja, joissa mm. ihastellaan Teuvon lihaksia ja "paljon kaivattua äijä-energiaa", huoritellaan kuvassa näkyvää naishenkilöä ja ihmetellään "neitimedian" persuvastaista ajojahtia, "häpäisyjournalismia" ja moralisointia. Lukekoon ken viitsii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti